Red buses and tourists

April 8, 2015

IMG_2954

Torstaina aamulla oli lento Lontooseen, Gatwickin lentokentälle. Matkaan lähdettiin minä, Anna ja meidän äidit. Lentokentältä otettiin Lontoon keskustaan EasyBus niminen bussi ja matka kesti sillä n. puolitoista tuntia. 
Hotellille kun saavuttiin niin jätettiin matkalaukut  huoneisiin ja suunnattiin heti kiertämään kaupunkia!

В четверг утром мы прилетели в Лондон. С Гатвик аэропорта мы поехали на автобусе к гостинице. В гостиницу оставили чемоданы и вещи и сразу пошли гулять по городу!

IMG_2962 IMG_2999 IMG_3017

Ensiksi piti tietenkin vaihtaa eurot punniksi (100e =  £69). Sen jälkeen syömään ja sitten jatkettiin matkaa kaupungin ydintä kohti. Samalla kierreltiin ja käytiin muutamassa kaupassa.

Сначала надо было разменять евры на фунды (100 евров = 69 фундов). После конечно сходили покушали и продолжили путь к центру города. Когда гуляли заходили в некоторые магазины, но народа в них было немерено. 

IMG_3033 IMG_3034 IMG_3035

Keskustassa vilisi turisteja toodella paljon! Edes Pariisissa ei ollut niin paljon turisteja.. :D Kaupoissa käyminen ja vaatteiden katseleminen oli todella uuvuttavaa, koska ihmisiä oli kaikkialla. 

Mustat taksit, punaiset bussit ja puhelinkopit olivat todella kivoja! Ne sopivat tonne todella hyvin ja toi vähän väriä kaupunkiin :)

В центре был просто сумасшедший муравейник. Туристы ходят там просто толпами. Даже в Париже такого не было :D Шоппинг был в центре очень утомительным из-за количества людей...

Черные такси, красные автобусы и телефонные будки были очень классными! Они туда очень хорошо подходят и разукрашивают среду. 

IMG_3039
IMG_3052 IMG_3057

Matkamuistomyymälöitä, poliiseja ja musikaalimainoksia oli kaikkialla. Ensi kerralla haluisin käydä Lontoossa teatterissa tai jossain musikaalissa! 

Сувенирные магазины, полицейские и рекламы мюзиклов. В следующий раз хочу сходить в Лондоне в театр или на мюзикл!

IMG_3064 IMG_3067 IMG_3068 IMG_3081

Haluttiin keskustassa kurkata myös China Town:iin. Todella kiva paikka! Kivoja aasialaisia kauppoja ja ravintoloita  :) 

Хотели заглянуть в Китайский городок в центре Лондона. Классные азиатские магазинчики и ресторанчики :)

IMG_3114 IMG_3140 IMG_3153 IMG_3172 IMG_3178 IMG_3185

Lopuksi päädyttiin nätille Trafalgar nimiselle aukiolle ja sen vastapäätä sijaitsi kaunis National Gallery taidemuseo, mutta sisälle ei enään menty. Tähän päättyikin meidän ensimmäinen päivä Lontoossa ja jalat olivatkin ihan puhki :D 

Ensivaikutelma Lontoosta ja Englannista oli positiivinen. Paljon kohteliaita ihmisiä!! Shoppailu on siellä aika kallista, ehkä jopa kalliimpaa kuin meillä Suomessa, ellei tee jotain ale löytöjä :D mutta niistä sitten seuraavissa postauksissa lisää. 

Под конец дня мы дошли до площади Трафаглар, которая была очень завораживающая и на против ее была Национальная галерея, но туда мы уже не пошли. На этом и закончился наш первый день и в ногах это чувствовалось. :D

Первое впечатление об Лондоне и Англии очень позитивное. Такие люди вежливые!!! Но шоппинг там дорогой, даже дороже чем у нас в Финляндии... Про покупки позже ;)

8 comments :

 1. Voi Lontoo on aivan ihana paikka! :-) Ja ihmiset onkin todella kohteliaita, niinkuin sanoitkin! Shoppailu tosiaan on aika kallista, paitsi Primark nimisessä putiikissa ;-)

  Kivaa keskiviikkoa! ♥
  http://emmppu.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin onkin! Ja Primarkista tulikin onneksi ostettua muutama juttu ;)

   Samoin<3

   Delete
 2. Odotan innolla seuraavaa postausta :) kivoja kuvia!

  ReplyDelete
 3. Vinkiksi seuraavalle kerralle: musikaaliliput kannattaa varata lastminute.com -sivuston kautta, sieltä tekee aina löytöjä hyvään hintaan! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti!! Oon muuten seuraillut sun blogia, kivoja postauksia sulla :)

   Delete
 4. Kivoja kuvia, taas! Matkakuume...Lontoossa en ole meinaan vielä käynyt

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) kandee lähtee käymään!

   Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground